ETEM

 

ETEM Дограма


E40 е система с прекъснат термичен мост, подходяща за изграждане на всички видове отваряеми части.

Нейният иновативен дизайн с дебелина на стената, която е възможно да бъде променяна, придава на системата допълнителна структурна издръжливост и стабилност чрез използване на повече алуминий, където е най-необходимо. Дълготрайността и топлоизолацията се постигат по най-целесъобразен начин.

Широката гама от профили и гъвкавостта на дизайна, както по отношение на правите, така и на облите форми, позволяват на крайния потребител да се възползва от естетическите алтернативи на системата на достъпна цена

 


Ε45 принадлежи към новото поколение отваряеми системи с прекъснат термичен мост. С първостепенна грижа за икономията на енергия, E45 има за цел да удовлетвори голяма част от функционални и естетически изисквания.

С първостепенна грижа за икономията на енергия, E45 има за цел да удовлетвори голяма част от функционални и естетически изисквания. Благодарение на широката гама от профили, системата предлага разнообразни дизайнерски варианти, от класически, тесни и прави линии до заоблени контури и възможност за изграждане на различни сложни типологии, като паралелно плъзгащи се, хармоники и решения тип „скрито” крило, придавайки еднакъв външен вид при съчетание на отварящи се и фиксирани рамки.

 


Ε75 е система за отваряне, специално проектирана и произведена, за да отговори на съвременните изисквания на жилищното строителство в ерата на енергийна ефективност.

Специално проектираните вътрешни допълнителни изолатори, многокамерни EPDM централни уплътнения, както и 39 мм полиамиди, предоставят отлична топлоизолация със стойност Uf = 1.4 W/m2 и привеждат системата E75 в съответствие с най-високите стандарти.

Системата предлага голямо разнообразие от функционални и естетически възможности, широка гама от профили и класически дизайнерски прави линии. Основните характеристики на E75 са 75 мм ширина на касата.

E75 е надлежна система, предназначена да отговори на изискванията на всеки прозорец и врата в сградата. С дебелина на алуминиевия профил, варираща от 1,6 мм до 2,5 мм, тя е специално предназначена за тежки врати, които могат да издържат на екстремална експлоатация.

 

ETEM Фасади


Системата VARIO Lamella се отличава от досега съществуващите решения с фасаден материал. Продуктът гарантира точни фиксирана 8 мм вертикална фуга, посредством прецизно подбрания фугов профил и 8 мм хоризонтална негативна фуга, дефинирана от ламелите.

Основни предимства:
- бърз и лесен монтаж благодарение на само един основен профил без допълнителни аксесоари
- индивидуални размери на ламелите
- богата гама покрития и цветове, даваща възможност за разнообразие на архитектурните решения
- ниско тегло от само 6 кг/м², улесняващо транспортирането, товаренето, разтоварването и монтажа
- позволява използването на ламели с голяма дължина, в случай на неблагоприятни натоварвания и осигурява отлично поведение от гледна точка на статиката.
- Фасаден материал: Е 97
- алуминиева ламела ЕТЕМ


Ε85 е модерна фасадна система. Тя е резултат от 2.5 годишни изследвания, които интегрираха ноу-хау на технология за енергийна ефективност и технически характеристики с настоящите и бъдещи изисквания за сградно строителство.

Нейният дизайн, включващ вертикали с 50 мм широчина, гарантира пълно съответствие с най-стриктните международни спецификации и предоставя високи топлоизолационни характеристики и водонепроницаемост.

E85 е система, която обединява различни строителни решения и предоставя на архитекта възможност за проектиране, излизащо извън конвенционалните ограничения. Атриумите, ъгловите конструкции, куполите, пирамидите и извитите конструкции могат да бъдат лесно изградени със системата Е85.

Сертификатите, които системата получи от акредитирани Европейски лаборатории в съответствие с Европейските и американски стандарти, доказаха, че E85 е една от най-добрите същестуващи фасади.